måndag 18 april 2011

Lilla toan

Renovering på gång! Ja, det här handfatet är väl fint? Ett sådant skulle jag vilja ha, men i vår mikroskopiskt lilla toa blir det compact living. En toastol är en toastol, och det går inte att välja storlek, vad jag vet. Handfatet blir ett litet, men nu kommer vi i alla fall ha ett där! Traditionellt med en kran med kallt vatten, som man har i Holland. Nu har hantverkarna åkt iväg efter dag 1. Allt är nu utrivet, även det jag inte klarade att få bort.
Man ser där till vänster att vatten och avlopp faktiskt gick att få in efter att jag varit envis och sa att 'det måste väl gå'. Någon vägghängd toa kunde det inte bli, då det är så mycket avloppsrör i golvet.

Igår var jag så glad, för jag hittade några golvklinker som vi nu har i badrummet, och det är tillsäckligt för att ha till golvet. Ni ska få se vad fint det kommer att bli!

Den här bilden var innan de tog bort alla ljusgula kakelplatter på vggarna. Inget fint alls...

Nu måste jag bara få tag på en bra lampa. Har inte lyckats hitta någon jag gillar (klarar ju bara av att leta på loppisar).


Ha det bra! Kram, Eva

Up With People

Igår var vi och såg Up With People i Dronten här i Holland. Det var en fantastisk 2 timmars show, där massor av minnen kom tillbaka. Det är precis 20 år sedan jag var ute och turnerade med dem i ett år. Det är så värdefullt att få visa min familj det jag har varit med om, det har ju betytt så mycket för mig och mitt liv. Jag hade t ex aldrig träffat min man om jag inte rest med UWP...
Det Indiska numret
Ja, tyvärr blev inte bilderna så bra, då jag bara hade min lilla minikamera med mig. Jag hoppas verkligen att våra barn vill ut med dem när de är redo. Man lär sig saker man aldrig kan lära sig i skolbänken!

Idag åker gruppen vidare till Tjeckien och det var 20 år sedan UWP var där sist. Det var min grupp som var där då, 1991!


Njut av livet medan det pågår! Kram, Eva

tisdag 5 april 2011

Vistelse i Norrland

Ja, helgen tillbringade vi i Norrland. Vi var på begravning på fredagen vilket var ett väldigt fint avsked av Mikaeala, men mycket sorgligt. Vi var alla extremt trötta efteråt, men det var skönt att vara tillsammans med min systers fina familj och mina föräldrar.
På Arlanda C på vägen upp. Vi visste inte då att bagagevagn var det snabbaste sättet att ta sig norrut... Tåget blev försenat pga signalfel. Vi hade med oss en bukett med 50 tulpander De är ju bara fantastiska här nu, och de håller sig fina att resa länge med helt utan vatten! Mycket tålig blomma har jag lärt mig. Promenix på lördagen på Löran. Det blåste friskt ute vid havet, men vi försökte hålla oss en bit in för att få lite lä. Alla fina kusinerna, som har så roligt tillsammans!
En fantastisk isskulptur som naturen fixat helt själv i Junibosand!


Såklart fick vi tid till fiske! Husen och båthuset ser man i bakgrunden.


Lycklig svåger som fick upp en abborre.


Isen var fortfarande tjock, ca 60 cm, men Ida grejade att borra hål. Samtidigt satt pappa Persson i solen i Amsterdam där det var 23 grader...
Kusin Elias njuter av fisket!


Lördagens resultat! Några tillräckligt stora för att filéas. Resten fick farbrors katt Josefin mumsa på.

Jag vill bara säga att ni får jättegärna kommentera inläggen! Ja, ja, så står det på alla bloggar, men det är så roligt att få lite feedback.

Ha det fint kära vänner!

Kram, Eva

måndag 4 april 2011

Halv åtta hos mig

Efter att 'alla' pratat om denna TV show och vissa även provat hemma med barnen, var inte våra barn sena att haka på trenden. Först ut var Ida. Med en egen komponerad meny och bara en aningens hjälp har vi nu njutit av vårt första avsnitt:
Redan dagen innan började hon förbereda dukningen!
Här sitter vi och bara väntar på att få provsmaka förrätten. Som är; lufttorkad skinka med paprika och oliver på salladsblad.
Varmrätt; Tjälknöl med klyftpotatis och lingongräddsås
Hemgjord vaniljglass med havreflarnströssel och chokladsås.


Det var alldeles underbart och roligt att även barnen kan lägga så mycket energi och tanke bakom en måltid! Det blir svårt att toppa hennes 24 poäng som hon fick av oss! Nästa gång blir det Axels tur!


Njut av att vara tillsammans! Kram Eva