söndag 5 september 2010

Så då har vi kommit till vårt älskade Rumpan. Här kommer en del av dem, men fler kommer!


Här är det morfar som står och styckar får och griskött vid den årliga fårfesten. Mycket tradition, och vi hjälps alla åt. Vi sitter på hamntunet och äter i ett stort tält. Jättetrevligt! Det var en varm och skön dag, men myggorna var ganska ilska på kvällen.
Här är det sötaste systerdottern och jag på bild.

Finaste mamman och jag!

Staffan och svågern!

Det är bara så vackert här! Inte konstigt att vi längtar hit ständigt!

Det är massor av barn i ungefär samma ålder, så de har så roligt tillsammans.
Det är ofta bad vid bastun.

Mycket fiske blir det också. Här har vi fått 42 stora abborrar på nät som jag filéar vid båthuset. Det började regna när jag stod där, så efter ett tag var jag så kall!


Här är värdparet som med varm hand välkomnar oss när vi stövlar in och
"tar över" allihopa! Ni är bäst!



Fest på O'Leris brukar det också bli, tvärs över viken. Så även i år! Här är värd och värdinna för kvällen, underbara vänner!

Vi blev hemskjutsade med G3:an den kvällen. Det var kolsvart, vilket vi sällan upplever i den ljusa norrlandsnatten. Men nu är det augusti och riktigt mörkt.


Årets familjefoto med alla samlade!
Älskar er!


Här får Axel och hans kompis åka med i "raggarbåten", en ny båt i Björköfjärden, och Sundströms flotta. Snälla Kaptenen körde killarna med ring och vattenskidor!



Underbart! Elvira i solnedgång!

Ha det bra kära vänner!
Eva


fredag 3 september 2010

Västervik nästa!

Efter en snabbvisit hos farfar fortsatte vi till Västervik och farmor. Vi hade verkligen längtat efter barnen så det var skönt att samla familjen igen! De Såg sådär härligt somriga ut med solbränna och rufsiga i håret, precis som det ska vara. De hade köpt presenter till oss! Gullisar!



Vi hann även med besök hos mysiga vänner med en en grillmiddag. Här har vi lyckats samla barnen i en halv sekund mellan, bad, lek fotboll och pingis för ett foto.
En lunch med farmor på Saltmagasinet på Kulbacken.
Vi avslutar idag andra veckan i skolan. Jag är klassmamma i Axels klass det här året, och jag har insett att det är en hel del jobb med det. Jag är länken mellan läraren och föräldrarna, och har hand om alla roliga fester och upptåg som barnen ska få uppleva. Jättekul! Lärarna i båda klasserna verkar jättebra och engagerade, så vi ser verkligen fram emot detta året. Gårdagens läxa gick vi dock bet på. Alltså, jag trodde man kunde väl ok bra engelska ändå, men icke! Förstår ni hur svårt det är att räkna matte på engelska, eller som igår försöka skriva vad ett stim fiskar eller en svärm gräshoppor heter på engelska. Vi ser fram emot att lära oss mer hela familjen, och det dröjer väl inte länge innan barnen börjar rätta oss när vi pratar...
Att sport är farligt och speciellt hockey det vet vi ju! Men att man som hockeymamma ska få mer skador än sonen som utövar sporten, det hade jag ingen aning om... I tisdags när jag knöt Axels inline skridskor så där hårt som man måste, så smällde det till i ryggen och jag sträckte till något. På onsdag hade jag yoga, och jag tyckte det kändes lite bättre, men igår kunde jag inte ens vrida på nacken. Arnica salva på såklart, men det räckte inte. Så igår kväll la jag mig på min älskade spikmatta (tack syster med familj för present!) först hela ryggen, sedan även på nacken. Det blev sådär behagligt skönt och varmt i hela ryggen och jag somnade med en gång efteråt. Idag känns det nog bättre, även om jag känner av det. Jag får nog ta en omgång till ikväll. och idag blir det Staffan som får knyta skridskorna!

Var försiktiga där ute när ni sportar!
Kram och trevlig helg på er!
Eva